+(31)6 22 39 65 25

WEBTEKSTEN

 

Als schrijver voor het web werkte Paul Hager voor instellingen in de gezondheidszorg, overheid en bedrijfsleven. In opdracht van Defensie leverde hij in 2000 de content voor de toenmalige site www.mindef.nl, evenals (2001) voor de site van de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht.

In 2007 werd zijn e-learning module ‘Creatief Schrijven’ gepubliceerd door Kluwer e-books. Hierin wordt vooral ingegaan op het belang van associatie en voorstellingsvermogen. Ook wordt speciale aandacht besteed aan schrijven voor het web, waarbij SEO (Search Engine Optimalization) uiteraard een belangrijke rol speelt. Lezen vanaf het scherm is bovendien anders dan het lezen van een tekst op papier. Web-lezers scannen meer dan dat ze echt de volledige tekst lezen. Dit betekent dat de eerste twee regels van een tekst zoveel mogelijk de kern van de boodschap moeten weergeven. En uiteraard is het gebruik van lijdende vorm, jargon en te lange zinnen (bij voorkeur maximaal zestien woorden) helemaal uit den boze.

Paul Hager (die ook publiceert in diverse regionale info-magazines voor het bedrijfsleven) maakt deel uit van de vakgroep van digiTaalbedrijf, een webbased taalbegeleidingsprogramma Nederlands/Engels voor HBO-studenten.

De meest recente sites waarvoor Hager de content aanleverde zijn www.smartcitybreda.com, www.amarant.nl en www.eigenhuys.nl