Een dag uit het leven van een tekstschrijver

Een dag uit het leven van een tekstschrijver/communicatie-adviseur

 

09.00h
Wat is het toch een uitvinding, dat kranten.com. Elke ochtend de belangrijkste headlines van de grote kranten gratis in je mailbox, terwijl je geniet van een cracker met jam en een kleintje espresso. RTL-Z op de achtergrond, ff koppensnellen door de regionale krant voor het lokale nieuws en je bent wat betreft actualiteit meteen bij.

 

10.00h
Administratie bijwerken en mailcorrespondentie afhandelen. Daarna op weg voor interview bij zorginstelling. De zorgsector ziet zich als bekend gesteld voor ingrijpende veranderingen.

 

12.00h
Op terugweg in auto telefonisch overleg met Logius (ministerie van Binnenlandse Zaken), ‘de drijvende kracht achter de digitale overheid’. Hun afdeling Handel en Transport wil een wervend artikel in Nieuwsblad Transport. Vijfhonderd woorden max. Aan de krappe kant, maar met een heldere boodschap van hun kant moet het lukken.

 

13.00h
Mijn trouwe Labrador Retriever Lars wil wel weer eens naar het bos. Dus doen we dat. Alles is zompig, nat, maar Lars vermaakt zich uitstekend. Onderweg op de radio hoor ik weer die vermakelijke commercial: ‘Hans Anders, alleen de prijs is anders’. Zoals ik jaren geleden ook erg moest lachen om de reclame-uiting van het voormalige uitzendbureau Content: ‘Wij zijn alleen Content als u het bent’. Lijkt simpel, maar je moet er maar op komen.

 

15.00h
Tijd voor weer een kleine stap in de richting van een nieuw boek. Deels autobiografisch. Meeste werk zit vooralsnog in het opbouwen van het verhaal, het geraamte, de structuur. Eerste zinnen zitten al ergens in mijn hoofd. Betaling van bedrijf dat zich bezig houdt met beveiliging (‘Service with a Smile’) is na lange tijd eindelijk binnen.

 

16.30h
Mijn lieve echtgenote is nog aan het werk, dus ik doe de boodschappen. Onderweg even langs bij Digitaalbedrijf. Ben lid van de vakgroep van dit snel groeiende online taalbedrijf dat inmiddels een groot deel van de markt in handen heeft wat betreft webcursussen Nederlands voor HBO-studenten. Overwegend jonge mensen, dynamiek en drive spatten er van af.

 

17.15h
Prettige mail van The Future Group (TFG), een klant die ik al vele jaren mag adviseren. TFG (Zoetermeer) is het grootste ICT-expertisenetwerk in Nederland. Werp ondertussen nog een moedeloze blik op het NRC-scryptogram van afgelopen zaterdag. Meestal heb ik die tegen deze tijd voor twee derde af. Respect voor hen (zoals mijn schoonouders op leeftijd) die dat bijna elke week wel helemaal lukt!

 

18.00h
Aanleveren content voor nieuwe website kost veel tijd. Bijna sentimenteel als gevolg van het grasduinen in ooit aangeleverde teksten (sinds 1998, start van Streamer). Ik wist dat het er nogal wat zouden zijn, maar zoveel? Vul mijn privé-lijst met buitenissige Nederlandse woorden/uitdrukkingen weer aan met prachtige woord ‘schielijk’.

 

19.00-22.00h
Ik haat sommige programma’s die rond deze tijd worden uitgezonden, de meestal ijdele presentatoren, de overwegend hoofdstedelijke setting en de geringe diepgang als gevolg van autocue en de kunstmatige snelheid. Toch altijd even scannen welke onderwerpen/gasten. Geldt trouwens ook voor RTL Late Night. Newsnight (BBC) bijna altijd vaste prik.

 

22.00-00.00h
Morgen reeks telefonische interviews, dus voorbereiden. Even Googelen en op LinkedIn kijken naar de profielen. En afronding van de website van een ‘kleinere klant’ (verzekeringsbranche). Een goede voetbalmaat, dus vanzelfsprekend doe je ook daar maximaal je best voor. Trusten.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

4 februari 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *