Dimitri Verhulst doet Breda aan

Dimitri Verhulst doet Breda aan

 

BREDA, MAART 2015 – Wanneer als je Vlaams schrijver zelfs de kolommen van het toch niet als literair bekend staande glossy ‘Linda’ weet te halen, dan ben je goed bezig. Wat heet ‘goed’? Waanzinnig goed! Dimitri Verhulst schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk. Titel: ‘De zomer hou je ook niet tegen’. Het thema is ‘waanzin’ onder het motto ‘te gek voor woorden’.

 

DICTIE
De gevierde auteur was dezer dagen meerdere keren te bewonderen in Breda (Onze Lieve Vrouwe Lyceum en de Centrale Bibliotheek) als onderdeel van een promotietoer door ons land. Het aanhoren van Verhulst is bepaald geen straf. Net als zijn verhalen op schrift, is zijn verbale beheersing van de taal enorm. Gevoegd met die charmante Vlaamse dictie, doorspekt met tal van prachtige uitdrukkingen en woorden, is zijn optreden amusant en leerzaam tegelijk! ‘Vintage’ Verhulst wat mij betreft (uit 2006): ‘Mevrouw Verona daalt de heuvel af’, ISBN 9789025444563.

 

De tachtigste Boekenweek, die voor het tweede jaar gezamenlijk in Nederland en Vlaanderen wordt gehouden, vindt plaats in de tweede week van maart. Dimitri Verhulst is de vijfde Belgische auteur van het Boekenweekgeschenk; Hubert Lampo (1969), Marnix Gijsen (1978), Hugo Claus (1989) en Tom Lanoye (2012) gingen hem voor.

 

DOORBRAAK
Dimitri Verhulst (Aalst, 1972) debuteerde in 1999 en schreef sindsdien onophoudelijk boeken, romans, verhalen, novellen, poëzie en toneel. Zijn grote doorbraak kwam in 2006 met het nu al  klassieke ‘De helaasheid der dingen’, bekroond met onder andere de Gouden Uil Publieksprijs. Er werden meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. In 2008 werd het boek verfilmd. Met ‘Godverdomse dagen op een godverdomse bol’ (2008) won Verhulst de Libris Literatuurprijs. ‘De laatkomer’ werd wereldwijd vertaald en er werden binnen een half jaar 75.000 exemplaren van verkocht. Het boek zal ook worden verfilmd. Eind augustus 2014 verscheen zijn nieuwe roman ‘Kaddisj voor een kut’. De boeken van Verhulst verschijnen bij Uitgeverij Atlas Contact.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

4 februari 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *