+(31)6 22 39 65 25

 AUTEUR

Paul Hager is ook auteur van een aantal boeken:

Ook is hij auteur van de e-learning module ‘Creatief Schrijven’, gepubliceerd door Kluwer e-books (2007).

 

Uit: ‘Pap, het is wel mijn hobby, hè!’

Voetbalvader verhaalt over twaalf jaar jeugdvoetbal

Er zijn maar weinig sporten waarover zo veel wordt geschreven als voetbal. Over (oud-) spelers, trainers, clubs, historie en wat dies meer zij. ‘Pap, het is wel mijn hobby, hè!’ belicht Neerlands populairste sport vanuit een andere, originele invalshoek.

Aan de hand van eigen herinneringen en associaties beschrijft auteur (en ex-journalist) Paul Hager al die zaken waarmee een voetbalvader te maken krijgt. In het kielzog van zijn zoon Max (overigens zijn alle namen en locaties in het boek gefingeerd) neemt de schrijver ons mee in een voetbalavontuur dat zich uitstrekt over een periode van ruim twaalf jaar. Dit levert leuke en minder prettige herinneringen op, maar resulteert vooral in een bundeltje vermakelijke voetbalverhalen.

Hager: “Eén op de veertien Nederlanders speelt voetbal. Elk voetbalweekend spelen ruim 64.000 teams tegen elkaar. Op zaterdagen nemen ruim 600.000 jongens en meisjes deel aan het wekelijks terugkerende circus dat ‘jeugdvoetbal’ heet. Onder hen tot voor kort mijn zoon Max, nu 19 jaar en dus inmiddels voetballend in de KNVB-categorie ‘senioren’. Voetbal op zaterdag, al twaalf jaar lang. Je kunt je afvragen wiens hobby het was/is: die van Max of van mij als voetbalvader? Want wat ooit begon als een nieuw tijdverdrijf voor mijn toen zesjarige zoontje, kreeg in de loop van de tijd ook voor mij zijn eigen bekoring. In de afgelopen jaren deed ik tal van voetbalkennissen en -vrienden op met wie het voor, tijdens en na de wedstrijd goed toeven was. Bovendien was ik bij Max’ diverse elftallen coach, leider, trainer, hulpcoach en sponsor. Maar eens in de zoveel weken wist hij me er fijntjes op te wijzen: “Pap, het is wel mijn hobby, hè!”.

Chef Voetbal Sportwereld AD, schrijver van het voorwoord en vooraanstaand voetbal opinie-leader Chris van Nijnatten: “Ik heb ‘Pap, het is wel mijn hobby, hè!’ met veel plezier gelezen, vooral omdat het zo herkenbaar was voor me. Echt leuk om vrijwel alles tegen te komen waar ik me zelf indertijd als voetbalvader ook aan heb geërgerd of om moest lachen! Voor aankomende voetbalouders die hun kroost ‘op voetbal willen doen’ is dit boekje een handleiding. Voor degenen die het allemaal hebben meegemaakt een amusante en herkenbare terugblik die ik als voetbalvader van harte aanbeveel!”.

 

Omslag.indd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Pap, het is wel mijn hobby, hè!’, ISBN 978-90-78-199-281

Auteur: Paul Hager Uitgever: Hollaers van Elkerzee i.s.m. Streamer tekstproductie en communicatie-advies

Prijs: € 9,90

Bestellen? Stuur een mailtje naar Boekhandel Van Kemenade en Hollaers: info@kemhol.nl