+(31)6 22 39 65 25

AUTEUR

Paul Hager is ook auteur van een aantal boeken:

Ook is hij auteur van de e-learning module ‘Creatief Schrijven’, gepubliceerd door Kluwer e-books (2007).

 

Uit: ‘Op smaak gemaakt, het maatpak als een goede wijn’

Zoals professioneel handwerk borg staat voor de totstandkoming van een mooi maatpak, zo vergt het produceren van een onderhoudend televisieprogramma evenzeer een ambachtelijke aanpak. “Ook wij werken op maat”, zegt Rik Felderhof (61), de aimabele tv-presentator van het vermaarde infotainment-programma Villa Felderhof. “Nog afgezien van de interviews gaat het bij ons programma om de exact juiste samenstelling van beeld en geluid. En om de vergelijking verder door te trekken: zoals een maatkostuum zich plooit naar je lichaam, probeer ik mijzelf zoveel mogelijk aan te passen aan de gasten die we in ons programma ontvangen.”

Linnen pakken en overhemden met een druk patroon zijn voor Felderhof niet aan de orde. Linnen vanwege de vele reizen die hij maakt (“dat kreukt te snel”), hemden met te veel ruitjes en streepjes vanwege het storende effect voor de camera. Te gast in zijn Naardense studio neemt Felderhof alle tijd om de collectie in stoffen, pakken, overhemden en knopen die Ruud Scherpenhuizen hem voorlegt tot zich te nemen. “Een séance”, noemt de presentator het, die zich graag een mooi pak laat aanmeten al voegt hij er meteen aan toe dat hij het vooral zal dragen tijdens formele momenten zoals bij toespraken, presentaties en vergaderingen.

“Ik ben werkzaam in een creatief beroep, en dan moet je er in het dagelijks werk niet uit willen zien als een bankdirecteur”, zegt Felderhof, die meestal een colbertje met spijkerbroek draagt. Maar, kleding is voor hem wel heel belangrijk. Goede kleding zorgt er immers voor dat je je comfortabel voelt én dat het zegt iets over de persoon. “Ik heb bij wijze van spreken eerder een geheugen voor welke kleren mensen bij een eerdere gelegenheid droegen, dan dat ik hun achternaam onthoud….”.

 

Op-Smaak-Gemaakt-001